Rok 2013, grupa przyjaciół zauroczona smakiem pysznego, soczystego kurczaka w amerykańskiej panierce serwowanego w elbląskiej restauracji Hot King postanawia korzystając z okazji otworzyć lokal w Tczewie na zasadach franchisingu, serwując tym samym tczewskim mieszkańcom te unikalne, doskonale wypieczone, chrupiące kawałki kurczaka - daje to początek sieci Hot King w Polsce. Menu restauracji Hot King począwszy od 2009 roku stopniowo ewoluowało oferując w rezultacie przepyszną składankę potraw, zaspokajającą potrzeby każdego Klienta. Hot King z ogromną starannością dbając o swoich Gości z małego lokalu na obrzeżach Elbląga ma szansę stać się ogólnopolską siecią lokali. To podejście do Klienta i ewenement w postaci receptury na panierkę pozwala na rozwój i staje się kluczem do sukcesu. Tczewska restauracja pod szyldem Hot King otwarta w maju 2013 stała się kolejnym ogniwem wspierającym wspólny rozwój i podnoszącym rozpoznawalność marki Hot King.